Eger városában tevékenykedő családi borászat, mely 2005-ben alakult.
MÉNES, A HAJDANI HÍRES TÖRTÉNELMI BORVIDÉK ARAD-HEGYALJÁN,
Pincészetünk Somló déli oldalán a Kőkonyha közvetlen szomszédságában található. A Badacsonyi borvidéken, Csobánc-hegy dél-keleti részén is rendelkezünk szőlőterületekkel. Összesen öt hektáron gazdálkodunk, melynek egy részét béreljük.
Az Alföld szívében, a Tisza ölelésében, löszös homoktalajon elterülő, egyre növekvő szőlőbirtokomon kékszőlőket szüretelek, melynek zöme Kékfrankos, Cabernet sauvignon és Zweigelt. Emellett Kadarkát és egyéb csemegeszőlőket is telepítettem.
Bodri Család és Csapat
Badacsonyra jellemző szőlőfajtákból, remek fekvésű területekről, tradícionális, kimagasló minőségű borok alkotása és a helyi csodák megismertetése a fogyasztókkal.
Magyarország déli részén, a Duna-Tisza közén elterülő Hajós-Bajai borvidéken évszázadok óta foglakoznak az itt élők szőlőtermesztéssel. A XVIII. század első felében Mária Terézia rendeletben szorgalmazta a szőlőtelepítést a vidéken.
A Csobánc Cooperation Kft jelenleg két önálló (ellenörzött Bio) borászat a von Beöthy Pince és a Tóth Pince szövetsége a Csobánci vulkanikus borok bővebb választéka és a határozottabb piaci fellépés érdekében.
Az Ebner Birtok
"Pincészetünk családi vállalkozásként működik a Kunsá
A szőlőművelő Eszterbauer család története 1746-ig visszakereshető a szekszárdi levéltári adatok között. Sváb és szerb gyökerekkel rendelkező dédapáink, ükapáink életében mindig kiemelt szerepe volt a szőlőnek és bornak, erről árulkodnak a családi archívumból előkerült, lassan 100 éves fotóink. Ma...
Somló hegy a kisalföld déli részén, a Bakony alatt helyezkedik el. Magányosan álló, vulkanikus eredetű képződmény. Részben ennek köszönhető, hogy talaja kiemelkedően magas ásványi anyagokban, és borai jellegzetes, minerális jelleget hordoznak magukban. A hegy szőlőtermelés szempontjából több részre...
A Frittmann névvel fémjelzett borokat családi vállalkozásban, Soltvadkerten, a Kunság déli részén fekvő alföldi kisvárosban készítjük. Az ország legnagyobb borvidékén már a szüleink, nagyszüleink is szőlőtermesztéssel, borászattal foglalkoztak.
"2007-ben vásároltam szőlőterületeimet a Padi-hegyen, az Istenhegyen, a Közép-hegyen, és a Kővágóban.
A Haraszthy Pincészet tökéletes hely a bor és gasztronómia kedvelőinek. Kapcsolódjon ki egy pohár borral a gyönyörű táj látványa mellett.
A Szekszárdi borvidék, Magyarország egyik legősibb bortermelő területe, ahol a szőlőművelés hagyományai a kelta korig nyúlnak vissza.
Jekl Béla első generációs borászként 1996-ban alapította családi pincészetét, mely mára jól csengő név a villányi borokat kedvelők körében.
A Kancellár Bírtok a Nagy-Somlói Borvidék egyik legfiatalabb pincészete.
A ceglédi Kemenczés Borházat 2014-ben alapította három jóbarát, Kemenczés Benő, Kogler Mihály és Sánta Zoltán.
A család évtizedek óta borászattal foglalkozik. Szilvabort először egy vendéglőben kóstoltak, ami azonnal ihletet adott, majd több év kitartó munka és kísérletezés után 2006-ban készült el első szilvaboruk.
Családi pincészetünk a horvátországi Csúza községben található, ahol generációk óta foglalkozunk szőlőműveléssel és borkészítéssel.  Jelenleg 15 hektár szőlőterülettel gazdálkodunk.
"Pincészetünk és szőlőbirtokunk a Balatonfüred-Csopaki Borvidéken található, Balatonakali szőlőhegyének (Fenye-hegy) nyugati irányból a legelső pincéi.
A borászatot 1999-ben Krasznabélteken alapították tudatos, komoly hagyományokon alapuló, a szakma iránti szeretetből és elkötelezetségből, akkor amikor senki nem hit abban, hogy a cég úttörő lesz a régióban, megalapozva az észak-erdélyi szőlőtermesztést.
A Mecsek déli lankáin, a Donátusi kápolna szomszédságában immár a harmadik és negyedik generáció, Radó István és fia András foglalkozik elhivatottsággal, odaadássa
Szent Benedek Pincészet alapítója és tulajdonosa Dr. Farkas Géza, aki a kilencvenes évek végén szeretett bele Tokaj-hegyaljába.
A Hajósi-Pincefalu szívében található kézműves, családi borászatunk. Saját művelésű szőlőültetvényeinken gazdálkodva igyekszünk évről-évre fejlődni és szép borokat készíteni.
A Tóth Pincészet az évezredes múltra visszatekintő Csongrádi borvidékhez tartozó Ásotthalmon található.
Pincészetünk 2001-ben alakult Szekszárdon, kis családi vállalkozásként, mely 7 hektáron gazdálkodik, illetve további néhány hektárról dolgoz fel szőlőt.
A gyökerek meghatározóak az ember életében. Régi nemesi családok, s azok leszármazottai érzik fontosnak, hogy visszatérjenek az ősi hazába.
Borászat kártyán nyert kastélyban