Cabernet sauvignon

Balatonfüred–Csopaki borvidékMörk Pincészet

A Balatonakali Fenye-hegyen, a borászat alatt található idős Cabernet sauvignon ültetvényen termett szőlőből, hagyományos eljárással, közel két évig tartó fahordós érleléssel készült ezt a testes, száraz vörösbor. Ízében a lekerekedett tanninokat többek között aszalt szilva kíséri.

Évjárat: 2017Cukorszint: szárazSzín: vörösŰrtartalom: 0,75 lAlkoholfok: 13.5 %

2 800 Ft

Pincészet

Mörk Pincészet

"Pincészetünk és szőlőbirtokunk a Balatonfüred-Csopaki Borvidéken található, Balatonakali szőlőhegyének (Fenye-hegy) nyugati irányból a legelső pincéi. Szőlőbirtokunk a pincétől 100 m-re már Dörgicse területén a Mészkemence dűlőben fekszik. Pincészetünk 2012-ben alakult, ebben az évben készült első, kereskedelemben is kapható borunk. Területeink nagysága 5,5 hektár, ebből közel négy hektár a szőlőterület. Az itt található 38 éves Sauvignon blanc szőlőültetvény kiöregedett és hiányos állapota miatt a teljes ültetvény felújításáról, újratelepítéséről döntöttünk. Jelenleg az újratelepített területeken a következő fajták találhatóak: Cabernet franc, Olasz rizling, Furmint, Irsai Olivér, Kékfrankos, Sauvignon blanc, Chardonnay, Rozália. Ezen kívül a pincék alatt idősebb Olasz rizling és Cabernet sauvignon ültetvényeink vannak.

Célunk a későbbiekben a pince további felújítása, bővítése, a szőlőfajtáknak megfelelő technológiák alkalmazásával minőségi, a borvidékre jellemző, ugyanakkor a pincészet egyediségét is megmutató fehér-, vörös- és rozéborok készítése."

Borvidék

Balatonfüred–Csopaki borvidék

Neked ajánljuk