Il Primo Frizzante rozé

Pannon borrégióVillányi borvidékJekl Pincészet

Nagyon szép, elegáns, Pinot noir és Kadarka alapú gyöngöző rozé. Jól integrált buborékokkal és viszonylag hosszú lecsengéssel. 

Évjárat: 2018Cukorszint: szárazSzín: rozéŰrtartalom: 0,75 lAlkoholfok: 12.5 %

2 500 Ft

Pincészet

Jekl Pincészet

Jekl Béla első generációs borászként 1996-ban alapította családi pincészetét, mely mára jól csengő név a villányi borokat kedvelők körében.

Az elmúlt esztendőkben édesapja tapasztalatain felcseperedő Flóra 2004-ben elkészítette első saját borát, az IL PRIMO-t, mely lelkes fogadtatásra talált a borértők körében. A klasszikus bordeaux-i összeállítás sikerese bebizonyította, hogy nem elég egyetlen borban gondolkodni, így született meg az IL PRIMO sorozat, mint márkanév.

Borvidék

Pannon borrégió

A Pannon borrégió Magyarország hét borrégiójának egyike. Négy borvidék alkotja: a Pécsi, a Szekszárdi, a Tolnai és a Villányi. Talaja nagyrészt lösz. A bortermelés kezdetei a rómaiakig nyúlnak vissza. Vörös és fehér borokat is készítenek, de a hangsúly az előbbieken van. Tért hódítottak a nemzetközi fajták, ezeken belül is a cabernet sauvignon, a cabernet franc és a merlot. Szekszárd legismertebb bora a Szekszárdi bikavér, Villány pedig a testes, bordeaux-i stílusú vörösborairól vált ismertté.

Villányi borvidék

Neked ajánljuk