Cabernet suvignon

Duna borrégióCsongrádi borvidékBodor Pincészet
Évjárat: 2017Cukorszint: szárazSzín: vörösŰrtartalom: 0,75 lAlkoholfok: 13.0 %

1 690 Ft

Pincészet

Bodor Pincészet

Az Alföld szívében, a Tisza ölelésében, löszös homoktalajon elterülő, egyre növekvő szőlőbirtokomon kékszőlőket szüretelek, melynek zöme Kékfrankos, Cabernet sauvignon és Zweigelt. Emellett Kadarkát és egyéb csemegeszőlőket is telepítettem.

Mivel már rég tudtam, hogy a szőlészetnek és a borászatnak szentelem az életem, ezért diplomámat szőlő-gyümölcs szakos kertészmérnökként szereztem 2001-ben. Azóta legjobb tudásom szerint vezetem gazdaságom. 2002 óta a megtermelt bioszőlőt gyümölcsként vagy kiváló minőségű, teljesen vegyszermentes, magas beltartalmú borként értékesítem.

Kevesen tudják, de a homoki boroknak, amilyenek az enyémek is, savtartalma harmonikusabb, mint a hegyvidékieké, valamint gyümölcsösebbek, illatukkal és aromájukkal kellemes összbenyomást keltenek a fogyasztókban. Ezeknek az erényeknek köszönhetem, hogy 2004 óta borlovag vagyok a Szent Vince Borrendnél, és rendszeresen sikerrel veszek részt városi, megyei és országos borversenyeken. Boraim hagyományos technológiával, nagy tölgyfahordós érlelést kapnak.

Családi gazdaságunk Csongrádon a Tisza és a Körös torkolatánál helyezkedik el. Itt az Alföld déli részén elterülő homokos talaj kiváló adottságokkal rendelkezik a minőségi vörösbor előállításához, immár 1000 éves hagyományaival együtt. A szőlő és a bor szeretete családi örökségünk, fontosnak tartjuk az egészséges életmódot, ezért természetes környezetben, ökológiai gazdálkodásban termesztünk 2002. óta bio szőlőt, ma már 7 hektáron. Zárt és hagyományos erjesztési technológiát alkalmazva tölgyfahordós érleléssel készítünk klasszikus csongrádi vörösborokat, amelyek savtartalma harmonikus, gyümölcsös zamatú, kellemes összbenyomást keltő és egészséges, ezt bizonyítják számos borversenyen elért szép eredményeink.

Borvidék

Duna borrégió

A Duna borrégió (más néven Alföldi borrégió) Magyarország legnagyobb borrégiója a Duna és a Tisza közötti területen. Három összefüggő, hasonló adottságokkal rendelkező borvidék alkotja: a Csongrádi, a Hajós–Bajai és a Kunsági. Nagyrészt síkvidéki területen fekszik. Jellemző talaja a homok és néhol a lösz. Éghajlata alapvetően kedvez a szőlőtermesztésnek, de gyakoriak az időjárási szélsőségek. Korábban könnyű homoki borairól ismerték.

Csongrádi borvidék

Neked ajánljuk